Четвъртък, 09 май 2024

09.05.2024

Последвайте ни

11 са кандидатите за кмет на Добрич, сред тях три дами

До крайния срок за регистриране на кандидати за участие в местните избори на 29 октомври в Общинската избирателна комисия са регистрирани 11 кандидати за кметското място в Добрич.

 

Виолина  Петрова Тонева /КП „Левицата“/  - общопрактикуващ лекар, специалност „Спешна медицина“, има 28-годишен стаж. Завършила е Варненския медицински университет със специалност "Спешна медицина", която практикува до 2000 г. От тогава е общопрактикуващ лекар. Живее и работи в Добрич, майка на две дъщери.      

Стоян  Николаев Люцканов /КП „БСП за България“/ - предприемач, Областен координатор на БСП, общински съветник, има частен бизнес.

Георги Росенов Джендов /ПП „Възраждане“/ -  Завършил висшето си образование в Технически университет – Варна, инженер по транспорта. В Добрич е учил в СУ „П. Р. Славейков” и ЕГ „Гео Милев”. Владее английски и немски език. Работил е като технически секретар в земеделска организация, журналист в земеделска медия. Има богат опит като ръководител в промишлено предприятие в Германия.              

Красимир Христов Николов /ПП „ГЕРБ“/ - Магистър по специалността "Софтуерни технологии“ на Шуменски университет „Епископ Константин Преславски“. Специализацията му е за учител по информатика и информационни технологии. Той бе заместник-областен управител на Добрич в периода 2017 - 2021 г., както и депутат в 45-ото Народно събрание от Осми многомандатен избирателен район. Николов е и ръководител на общинската структура на партията в областния град. 

Юлиян Петров Георгиев /КП „Алтернатива на гражданите“/  - Председател на Народно читалище "Романо дром". От дълги години е ангажиран в работата за интеграция на ромите в обществото, за което многократно е награждаван .    

Делян Венелинов Жечев /КП „Граждани за Общината“/ - Архитекст, на 46 години. Син е на бившия кмет на Добрич арх. Венелин Жечев. Има собствено проектантско бюро във Варна. Бил е главен архитект на Провадия. Автор е десетки проекти за жилищни и публични сгради, и комплекси, сред които и новата библиотека в Бургас. Учредител на сдружение „Добруджанци“, поставило си за цел възстановяването на старата жп гара в Добрич. Носител е на множество престижни награди за работата си у нас и в чужбина.

Нежля  Неджати Амди-Ганева /ПП „Движение за права и свободи – ДПС“/ - Арх. Нежля Неджати Амди-Ганева е родена на 26 ноември 1982 г. в град Добрич. Дипломира се като магистър-архитект във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ - гр. Варна. Преди това придобива бакалавърска степен по специалност "Икономика" и магистратура "Управление на европейски публични проекти" във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър“ - гр. Варна. Общински съветник в Община Добрич от 2015 г. Омъжена, с две деца.

Йордан  Апостолов Апостолов  /ПП „Партия Консервативна България“/ е роден на 3 юли 1970 г. в Добрич, по професия е агроном, икономист. Занимава се със строителство, агробизнес. Народен представител от 2017 г. до 2021 г. Заедно с лидера на НФСБ Валери Симеонов даряват 320 000 лева за изграждане на паметника на ген. Иван Колев в Добрич. На предходните местни избори отново се кандидатира за кмет на Добрич от НФСБ.

Йорданка Яникова Костадинова КП „Коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България“ - Родена на 27 ноември 1977 г. във Варна. Завършила е „Фармация“ в МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна, има магистратура от Стопанската академия „Димитър А. Ценов“ в Свищов и „Здравен мениджмънт и медико-социални грижи“ в Медицински университет Варна. Работила е като фармацевт. Била е представител на водещата немска фармацевтична компания. Предстои да защити дипломна работа в НБУ, профил „Политически мениджмънт и публични политики“.  Майка на три деца. Народен представител в 47-ото и 48-ото Народно събрание, избран от 8 Добрички многомандатен район. Областен управител на област Добрич от 13.07.2023 г.

Борислав  Атанасов Даскалов /ПП „Партия на ЗЕЛЕНИТЕ“/ - за трети пореден път  е регистриран като кандидатът за кмет на "Партия на Зелените" в Общинската избирателна комисия. Член е на политическия съвет на партията от 2018 г

Йордан Тошков Йорданов /МК ДБГ (ДБГ, ИТН, НДСВ, ССД, ГН И ВМРО-БНД) - Роден е на 15.01.1987 г. в Добрич. Завършил Schiller International University, САЩ специалност  MBA-International Business, УНСС, специалност„Икономика”. Бил е Кредитен специалист в Хипо-Лизинг, Бизнес и инвестиционен специалист в MID-Atlantic Finance и Bank of Americ, САЩ; Финансов анализатор в JPMorgan & Chase, САЩ;заместник-областен управител на област Добрич. Два мандата кмет на Добрич. Женен, с две деца.

c