Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Николай Ангелов: В Балчик опазвайки природата, създаваме по-добра среда за живот

„За мен околна среда не е само природа, а всичко, което ни заобикаля. Затова ние трябва да правим всичко, което ни е по силите и възможностите тази околна среда да бъде колкото може по-добра. Трябва да продължаваме да създаваме прекрасни места за живот, работа, учение, почивка, спорт и др.“, каза кметът на Балчик Николай Ангелов при отбелязването на Световния ден на околната среда. По инициатива на президента Румен Радев то се проведе в Балчик, в Университетската ботаническа градина на територията на Архитектурно-парковия комплекс "Двореца".

Кметът благодари на президента и министрите, които го съпровождат, за това, че избраха Балчик, за да бъде отбелязан Световният ден на околната среда.

„Балчик е място, където се опитваме да съчетаваме всичко това, опазвайки природата, опазвайки това, което ни е дадено, ние наистина да създаваме по-добри условия за живот. Като пример за това мога дам, че ние сме, може би, единствената община с развит туризъм, която при приемането на Общия си устройствен план нямаше нито една забележка от природозащитни организации“, подчерта още кметът.

Той благодари на представителите на трите балчишки училища, взели участие в събитието. Учениците от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” събраха аплодисментите на високите гости с непринудената си артистичност и интересния начин, по който ни показаха отношението си към околната среда.

c