Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

Възрастният мъж живеел в колата, в която изгоря снощи в Балчик

Възрастният мъж, който загина при пожар в паркиран в Балчик лек автомобил, буквално е живеел в колата си, научи Про Нюз Добрич.

Трагичен инцидент е станал на 20 ноември в Балчик, сигналът е подаден в 22.18 часа.

72-годишният има къща в морския град, но тя не била годна за обитаване. По думите на съседите му, той е живеел в колата.

Огнеборците, които потушили пожара, открили в автомобила перушина от кокошки, кокоши крака, дини. Намерили и тенекия от сирене, в която имало вода. И нагревател, който е бил свързан към елинсталацията в къщата. Вероятно възрастният мъж е нагрявал вода и така се е топлел, защото тенекията била точно до краката му, разказаха хора, които са били на мястото на трагедията.

Два различни електрически проводника тръгвали от къщата към колата. Единият бил за лампа, а другият бил към този импровизиран бързовар, направен саморъчно от нагревател, вероятно от парти грил.  

Възрастен мъж загина при пожар в автомобил в Балчик

Не е ясно дали първо не е имало токов удар, от който мъжът е загинал, и след това е избухнал пожарът. Не е изключено обаче да е бил заспал и да са се подпалили проводниците, при което да е загинал от задушаване. Заключението ще могат да направят патоанатомите, но трупът е силно обгорял.

Мъжът е работил като строител. Сега дворът и пространството около къщата му били като сметище.

Това е първият случай на загинал при пожар за годината, уточни началникът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Балчик. 

Снимката е илюстративна

c