Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

12-годишно дете с ДЦП от Балчик се нуждае от средства за лечение със стволови клетки

Сумата, която трябва да се събере, е непосилна за семейството на момчето. Но то вярва, че животът на едно дете няма цена

Преслав е на 12 години и е от Балчик. Той е с диагноза Детска церебрална парализа /ДЦП/ квадри хипотония.

Той е едно специално дете, което се нуждае от всекидневни грижи, за да живее и расте. Храни се и се облича с помощта на своите родители и близки, които много обича.

Преслав не може да върви сам, да се облича или да се храни сам, на памперси е, пие добавки, за да не се разболява.

„Аз, като всяко дете, искам да имам щастливо безгрижно детство, да мога да играя, да бягам, да ритам топка. Просто, искам да съм Дете, а това, че не мога не да ходя сам, не значи, че съм заразно болен, просто се придвижвам с количка“, споделя момчето.

И добавя: „Ние, специалните деца, не сме заразни. Ние сме еднакви по природа, както има бедни и богати, така има грозни и красиви, както има слаби и дебели, така има ниски и високи, това е съдба човешка и не можем да се делим, защото сме гости на тази планета, и не сме застраховани, че както си здрав, може всичко да се обърне с главата надолу в неподходящия момент. Мама и тате събират парички за стволови клетки, защото държавата не я е грижа за нас. Отритнати сме отвсякъде“, споделя още момчето.

Семейството на Преслав е събрало половината сума от 21 000 щатски долара, но все нещо излиза за покриване разходите на всички уреди, които са доста скъпи, а държавата отпуска нищожна сума.
Затова 12-годишният Преслав и семейството му отправят молба за подкрепа. Те призовават да се споделя дарителската му сметка, като дарение може да се направи и на DMS-Preslav-на номер 17777 -1,20лв за всички абонати А1,Vivacom и Yettel.

„Благодаря ви! Зная, че има много добри хора. Животът на едно дете няма цена“, заявяват те.

Дарителски сметки в Уникредит Булбанк

IBAN: BG15 UNCR 70001523877560

BIC: UNCRBGSF

Титуляр: Преслав Колев

c