Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Най-тежката присъда иска за убийството на баща си дъщерята на Живко Маринов от Добрич

Най-добрия човек, когото някога съм познавала. Така Златина Борисова описа своя баща, нападнат смъртоносно с нож в парка на Добрич

Най-добрия човек, когото някога съм познавала. Така Златина Борисова описа своя баща Живко. На 7 март около 18,40 часа неговият живот беше отнет в парка на Добрич, непосредствено до детските съоръжения.

Както всеки ден след работа Живко се разхождал в парка.

„Да, редовно след работно време излиза в рамките на нормалното, да се разходи, да диша чист въздух, тъй като живеем изключително здравословен начин на живот. Може би в същата вечер се разтягал на уредите, които са в парка. Правеше го и по лекарско предписание“, сподели пред Про Нюз Добрич Златина. 

Десетки близки и познати на убития в парка Живко Маринов в Добрич се събраха на бдение

Разбрала, че нещо се е случило с баща й, когато в 18,50 часа майка й позвънила и казала, че баща й го няма. Златина и съпругът й тръгнали да го издирват. Мъжът й отишъл в полицията, където по думите й го задържали едва ли не като престъпник, докато се установи самоличността на баща й. През това време, в продължение на около три часа, тя чакала за някаква яснота.  

Дни преди да убие в парка на Добрич 31-годишният психично болен мъж намушкал млад човек

Категорична е, че баща й по никакъв начин не е предизвикал нападателя си. „Той не е човек, който да провокира. Ще запази мълчание, ще отмине, но не и да провокира“, сподели дъщерята.

Вината за ненавременната смърт на баща си търси в ораните на реда, които според нея не са си свършили работата. „Имало е същата ситуация. Ако компетентните лица си бяха свършили работата, нямаше да се стигне дотук“, каза Златина. „Не може човек, който има психични отклонения да се разхожда свободно с ловджийски нож. Това е недопустимо в днешни времена в една страна като България“, сподели тя. Като прави уговорката, че няма точна и ясна информацията, тъй като все още нищо не са й казали от прокуратурата и не смее да коментира ситуацията. 

Говори един от оцелелите нападнати с нож в Добрич (ВИДЕО+СНИМКИ)

Категорична е, че ще търси правата на баща си, когото ще запомни като най-позитивния, усмихнат и добър човек, нейната опора в живота. Настоява извършителят да получи най-тежкото наказание, което законът предвижда.

Загубихме много добър човек. Няма да го видиш сърдит, вечно беше усмихнат. Никога не показваше че има проблем примерно.  Много честен човек и коректен работодател. Това са само част от определенията, които хора, познавали Живко, дават за него.

c