Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Десетки близки и познати на убития в парка Живко Маринов в Добрич се събраха на бдение

С бдение в памет на жестоко убития с нож в парка на Добрич Живко Борисов Маринов, близки, познати и съпричастни граждани се събраха на мястото на убийството. След бдението близките се насочиха към Гробищен парк, за да изпратят в последния му път загиналия мъж.

31-годишен психично болен от Добрич е задържаният за бруталното убийство с нож 

Припомняме, че след 18:00 часа на 7 март случаен минувач забелязва мъж в безпомощно състояние в парка на Добрич. Пристигналият на място екип на Спешна помощ установява, че мъжът е починал. Установено е, че мъжът е жертва на тежко криминално престъпление. По случая бе задържан 31-годишен мъж, който е с психично заболяване.

"Възмутени сме. В потрес сме, че в малък и спокоен град, като нашия има подобни инциденти. Това означава, че един човек с психично заболяване може да бъде на свобода и да извършва такива престъпления. Това показва, че вече сме лишени от спокойствието да излезем на разходка в парка или да отидем на гости след 18:00 часа", каза пред Про Нюз Добрич Ивелина Вичева, родител и буден гражданин.

Това трябва да бъде контролирано по някакъв начин, от полиция и психиатри, смята тя. "Той е болен човек, вината не е в болния човек. Полиция не съм виждала нито в нашия квартал, нито в парка, няма и осветление", каза Вичева.

Бдението се състоя пред детските съоръжения в градския парк, където Живко е намушкан смъртоносно в гърдите. И в този час там идват граждани, които свеждат глава пред некролога на Живко, палят свещ и полгат цвете.

Дни преди да убие в парка на Добрич 31-годишният психично болен мъж намушкал млад човек 

На бдението дойде и Емилиян Рачев. Той е мъжът, пострадал от заподозрения за убийството, дни по-рано. Както Про Нюз Добрич съобщи, той е бил нападнат в края на февруаари от същия извършител, получил е сериозна прободна рана в областта на вътрешната част на бицепса, подмишницата, на сантиметри от артерията, бил прекъснат важен нерв и днес все още му изтръпва ръката, разказа той пред Про Нюз Добрич.

Гражданите настояват да се направи местен план за сигурност и превенция, да не се допускат употреба на алкохол в парка.

c