Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

МВР ще закупи 9 plug-in хибридни леки автомобила за Добрич

Министерство на вътрешните работи ще закупи 280 леки plug-in хибридни автомобила и 20 високопроходими, които могат да бъдат и с обикновени дизелови двигатели с вътрешно горене става ясно при проверка в портала на Агенцията за обществени поръчки.

На този етап поръчката все още е на обявление за пазарни консултации за установяване на актуална пазарна стойност на обществена поръчка с предмет "автомобили и полицейско оборудване" по проект NextGeneration EU.

Хибридната система Plug-in дава възможност батериите на автомобила да се зареждат, както от работата на бензиновия двигател, така и от външна електрическа станция.

За Областната дирекция на МВР в Добрич са предвидени 9 леки автомобила. В съседните Областни дирекции на МВР във Варна и Силистра ще има и по един високопроходим автомобил, но за Добрич и Шумен не са предвидени.

Според обществената поръчка, може да бъдат закупени 20 броя електрически зарядни станции за високопроходимите автомобили и 280 за леките, както и 210 броя ТЕТРА радиотерминали, светлинно-звукови сигнални уредби, и LED фенери, 840 конуси и 420 ролки полицейска лента.

Припомняме, че преди седмица за област Добрич бяха зачислени 12 нови патрулки VW Golf, част от които вече пристигнаха в областния град.

Снимката е илюстративна

c