Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

12 нови патрулки VW Golf получава Областната дирекция на МВР в Добрич

Подробности за новите автомобили на сектор “Пътна полиция”

Вътрешният министър, заедно с главния секретар на МВР и директора на ГДНП, връчиха ключовете на 86 автомобила за нуждите на пътна полиция в страната, на церемония в сградата на Главна дирекция “Национална полиция” в София.

Въведените днес автомобили са част от общо 462 моторни превозни средства, които са осигурени по обществена поръчка със средства от фонд „Пътна безопасност“. От тях 35 са високоскоростни, 200  са леки автомобили, а 227 – високопроходими.

Част от придобитите 35 високоскоростни автомобили са от модела BMW M340i xDrive с 3.0-литров бензинов двигател и с мощност от 374 конски сили. Трансмисията е осемстепенна автоматична, а ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 4.6 секунди.

Другите автомобили са от модела Golf Mk8 на VolksWagen в практичната комби версия. Засега не е ясно с какъв двигател ще се движат, но в техническите спецификации, заложени в обществената поръчка е посочено, двигателят да е дизелов или бензинов, с не по-малка максимална мощност от 140 kW, и с обем на двигателя, не по-малък от 1 550 куб.м. Автомобилите трябва да са произведени не по-късно от 1.1.2022 г. и да са с норма на емисиите не по-малка от EURO 6D. 

По информация на Про Нюз Добрич за Областната дирекция на МВР в Добрич ще има 12 нови  VW Golf. Засега със спортни BMW-та ще се сдобият дирекциите, на чиято територия има скоростни пътища и магистрали.

“Днес правим голяма и силна крачка към победата с пътния травматизъм”, заяви министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. Той пожела на колегите си да шофират внимателно и безаварийно и благодари на екипа от служители, положили огромни усилия за реализацията на проекта.

Новите автомобили ще бъдат поетапно оборудвани и с ПОС терминали. Това ще позволи на място нарушителят да плати наложената глоба по банков път. От 13 юли още 300 такива устройства ще бъдат въведени и в автомобилите на пътна полиция в страната, уточни вътрешният министър. Засега терминали има само на територията на столицата.

c