Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Катя Петкова виновна за липсата на градски автобуси в Добрич - не е разписала пътните листи

Това става ясно от позиция на Община Добрич относно Градски транспорт ЕООД

Причината за липса на градска транспорт днес е фактът, че временно изпълняващият длъжността управител на Градски транспорт ЕООД Катя Петкова не е разписала пътните листи, за да могат шофьорите да излязат и да изпълняват линиите.
Това се казва в позиция на Община Добрич относно ситуацията с градския транспорт днес. Припомняме, че автобусите тази сутрин не излязоха от депото, след като в 4 часа шофьорите установили, че пътните им листи не са разписани.
В момента ръководството на Община Добрич е на среща със служителите на Градски транспорт ЕООД за изясняване на всички възникнали проблеми от естеството на работата.
Община Добрич заявява категорично, че смяната на управителя на Градски транспорт няма да доведе до съкращения на шофьори и работните места ще бъдат запазени. Всички други твърдения не отговарят на истината и са спекулации. Градски транспорт ЕООД е 100% общинско дружество и ще бъде управлявано в изпълнение на основните социално – икономически функции, за които е създадено.
Община Добрич работи активно за удовлетворяване на исканията на гражданите, свързани с транспортната схема. Транспортът в лицето на оператора Градски транспорт ще продължи да бъде основен приоритет и да изпълнява своите отговорности.
Община Добрич се обръща с апел към всички работещи и към гражданите да не се създава напрежение, за да се осигури нормален работен режим и превозване на пътниците по приетите разписания.
c