Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Добрич е без градски транспорт, автобусите днес не излязоха от депото (СНИМКИ)

Заради смяната на управителя шофьорите останали без подписани пътни листи за днес

Линиите на градския транспорт в Добрич днес не се изпълняват, алармираха читатели на Про Нюз Добрич. Те негодуват, че чакат по спирките. Мнозина закъсняха за работа тази сутрин.

Оказва се, че шофьорите на автобусите са се събрали пред депото на "Градски транспорт". Когато дошли на работа в 4:00 часа сутринта, установили, че пътните им листи не са разписани и те не могат да изпълняват курсовете. 

На място са председателят на Общинския съвет Красимир Николов,  заместник-кметът на община Добрич Павел Павлов, както и общински съветници. Събрани са много служители на дружеството - шофьори и от диспечерския пункт, автобусите са в депото. 

Припомняме, че вчера Общнският съвет утвърди избора на нов управител на дружеството. След конкурс на поста бе избран Георги Минков. С решението на ОбС се определя, че в двуседмичен срок от влизане то му в сила  кметът да сключи с избрания кандидат договор за възлагане на управлението. Възлага на новоизбраният управител да поеме управлението на общинското дружество след вписването му в Търговския регистър към Агенция по вписванията.

В пост в социалната мрежа досегашният управител Катя Петкова написа: "Благодаря на екипа на „Градски транспорт Добрич“ за нашата история! За мен беше чест!"

Припомняме, че според решението на Общинския съвет за назначаването на Катя Петкова за временен управител тя трябва да изпълнява длъжността до приключване на конкурса, при който е избран управител на дружеството и вписването му в Търговския регистър.

c