Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

ГЕРБ-СДС и ДПС имат сходство в програмите си, заяви депутатът от Добрич Деница Сачева

Утре се очакват разговори с БСП, „Има такъв народ“ и „Величие“

Разговорите, които проведохме до момента, показаха, че ГЕРБ-СДС има сходство в програмите с ДПС по отношение на основните приоритети за страната ни, заяви Деница Сачева, предава bTV.

Народният представител от Добрич е част от преговорния екип на ГЕРБ, с който дадоха изявление днес след проведените разговори между двете формации за съставяне на редовно правителство.

Тя посочи, че приоритетите им са обвързани с Шенген, с членството ни в еврозоната, с икономически растеж, който се основава на инвестиции, с ясни политики по отношение на пазара на труда, на образованието, на политиките за модернизация, и развитие на страната по отношение на политиките за отбрана, за съдебната реформа и борбата с корупцията.

Утре се очакват разговорите на ГЕРБ-СДС да продължат - с БСП, „Има такъв народ“ и „Величие“. ПП-ДБ и „Възраждане“ вече заявиха, че няма да участват в преговори за правителство с първия мандат.

България има нужда от качествена промяна на политическото поведение, както и на начина на говорене и поведението на лидерите”, отбеляза Сачева.

Вече няколко поред избора, избирателите казаха едно и също, те не искат повече политика на конфронтация, те не дават своето доверие на нито една политическа партия и ясно казват, че трябва да има политика на съгласие”, отбеляза Деница Сачева.

Според нея резултатите дават основание да се направи извода, че повече не може да се бяга от отговорност.

Източник: bTV

c