Петък, 29 март 2024

29.03.2024

Последвайте ни

Бойко Борисов в Добрич: Хората не искат да изчегъртат ГЕРБ, а да управляваме

Ние сме 100% да помогнем на Украйна, като Полша и Румъния, но "не" на контрабандата на зърно, защото убиват нашия бизнес, заяви лидерът на ГЕРБ

„След 2 април трябва да се вразумим политиците и да седнем да направим каквото трябва, настоя той за съставянето на правителство след изборите. „В тези преговори за правителство е важно кой ще е отпред. Чисто морално - ще носиш правото да кажеш: ето, това избират хората. Те не искат да е изчегъртат ГЕРБ, а без ГЕРБ да не може да се управлява", заяви в Добрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Няма да позволявам да ни чернят разни хора, които умеят да манипулират истината, закани се бившият премиер. Той бе категоричен, че хората не искат да изчегъртат ГЕРБ, а да върнат партията в управлението.

В препълнената зала на драматичния театър „Йордан Йовков“ председателят на ГЕРБ бе посрещнат на крака и с бурни аплодисменти. Той пожела успех на водача на листата в Добрич Деница Сачева.

По повод опитите да се вкара разнобой в партията Борисов заяви: "Не може да ми се разбие отборът или да ни разцепят. Нас не ни свързва властта, ние сме от 20 години приятели. Ние сме другари в живота, приятели, съмишленици. Всички тези хора са част от огромен механизъм на Граждани за Европейско Развитие на България. Колкото повече се опитвате да ни разделите, толкова повече ни втвърдявате", заяви лидерът на ГЕРБ.

Той бе категоричен, че данъците не трябва да се пипат. И увери бизнеса, че ГЕРБ няма да допусне плановете да им вземат по 33% от доходите. "Тези, които ви причиниха това, трябва да обяснят защо го направиха. Като казваш: ние даваме, трябва да кажеш откъде взимаш. Докато е войната - от тока, бензина и оръжията. А после? Държавата се е превърнала в компенсиращ механизъм за всичко. Това не може да продължава. Прав е Румен Радев като каза за Иван Костов, че разбойническата приватизация те я направиха, но и Костов е прав, че трябва да се върне 3% дефицит. Да седнем и да видим какво правим", заяви Борисов.

„Сутринта гледах дебата и изпратих най-силните си хора, за да се проведе диалог, а хората да могат да изберат най-доброто. Нашите се представиха добре. Очаквах да прочета анализ, да покажат на хората кой отбор е по-добър, какви са темите. Моята сестра не избяга, тя е доктор. Малка, голяма заплата – тя остана и е излекувала и отгледала хиляди бебета. Работи с доц. Мангъров, преди бяхме врагове, сега ми е приятел. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод думите на Лена Бориславова, че сестра ѝ, която е млад лекар, е избягала от България заради ниското заплащане.  По повод линийките на ПП, с които мерят асфалт, заяви, че иска те са покажат какво са построили, за да извади и той линийка и да мери.

Борисов каза, че през веригите отново се изпразват джобовете на хората. "Говорят за привнесена инфлация. Житото, слънчогледът, царевицата в Златна Добруджа, това привнесено ли е или си го произвеждаме?", попита той. Според него инфлацията е привнесена не от незнанието на Асен Василев. "Докато спря износа неговите фирми изнасяха на 800 лв. а другите чакаха по границите. Сега на 400 лв цена. 1,5 т. жито сега седи по силозите. Далавера огромна.

"Сълзливият Киро говори, че за всяка българска трапеза ще осигури мекички, кифли, хляб...След него и Корнелия...През това време контрабандисти от Украйна блъскат жито с пестициди. Складовете пълни със слънчоглед, а олиото отиде на космически цени", добави още Борисов. И хората слушат, че са по-добре, а като идат в магазина, виждат, че са по-зле. Толкова перфектно всичко си планират, за да излъжат. Малко били, 360 дни - Киро, Асен, Бойко Рашков управляват през целите тези 2 години, Асен Василев 3 пъти е финансов министър и все не му стига времето", продължи Борисов.

"Ние сме 100% да помогнем на Украйна, като Полша и Румъния, но "не" на контрабандата на зърно, защото убиват нашия бизнес", добави лидерът на ГЕРБ. "Там има различно торене, третиране с химикали. А и войната се води, но газопроводите не се закачат и тракторите - сеят, жънат. Това прави впечатление за договореност. Правилно - светът трябва да се изхранва. Но нашите силози са пълни със зърно. Асен Василев с неговите фирми направиха огромни разлики - продаваха на 800 лв., сега на 400 лв. И то с административни хватки. Която фирма си занесе рушвета, нейният кораб или камион тръгва. Но няма разследване. Защо?", попита бившият премиер.

"Благодарение на Деница Сачева дадохме изключително много средства за апаратура за областната болница в Добрич. Благодарение на инициативата и работата й, заедно с министъра на образованието и решение на НС дадохме възможност да се разкрие филиал за медицински сестри. Това гарантира бъдещето на болницата в Добрич. Оставаме длъжници на медиците, които работят в нея и ще изпълним даденото на хартия обещание от ПП за високи заплати. Те още не са си ги получили, затова променихме 2 закона, за да може болницата да бъде дотирана", заяви екс здравният министър Костадин Ангелов. „От 2 г. нашата държава е парализирана от експериментите на "Промяната", които ни обещаваха светло бъдеще, растеж и цъфтеж. Знаете докъде ни докараха - висока инфлация и цени до небето, спрени инфраструктурни проекти... Изхарчиха всички спестявания", заяви Деница Сачева, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич. Тя и колегите й от листата получиха подкрепата на бившите министри Красен Кралев, Росен Желязков, Костадин Ангелов и Даниел Митов. Сред гостите бяха още председателката на ПГ на ГЕРБ в 48-ото Народно събрание Десислава Атанасова, лидерът на СДС Румен Христов и евродепутатът Емил Радев. Както и олимпийската шампионка по бокс и почетен гражданин на Добрич Стойка Кръстева, която бе заедно със съпруга и бебето си.

 „Днес земеделските производители блокираха четирите гранични пункта с Румъния. Те основателно се тревожат от вноса на евтино украинско зърно. Стигнахме до тук, защото миналата година по това време настана една паника по отношение на зърното от Украйна, а нашите умници забраниха да се изнася зърно. Към настоящия момент страната ни има на склад над един млн. тона нереализирано зърно, а новата реколта идва. Те трябва да си отидат, защото не заслужават да управляват България, защото не могат. Нямам съмнение, че ние ще сме първа политическа сила на изборите“, коментира лидерът на СДС и водач на листата на ГЕРБ-СДС Румен Христов в 23 МИР София.
"Парите за пътната инфраструктура изчезнаха, постигнатото в железопътната структура се забави, средствата за мостове и тунели търсят своите източници, а ние се намираме на кръстопът, в който говорим за дефицит, дълг, увеличаване на данъците. На следващ кабинет ще му е изключително трудно", предупреди Росен Желязков

"Твърдят, че са вдигнали доходи и пенсии, но вдигнаха инфлацията и цените. В пенсиите сложиха добавките, които ние започнахме. Благодарение на нашето усилие и личното решение на г-н Борисов бяха отделени за всеки пенсионер. Днес ни упрекват, че само те мислели за другите, но крадат от нашето бъдеще, защото разходите, които направиха, ще трябва да бъдат финансирани или със заеми, или с данъци.

Получихме България на двуличието - на двойните стандарти и двойния морал. Политиката не е прах за пране, където всичко става бързо и лесно. Тя е сериозна работа за сериозни хора с опит, знания, мъдрост и обич за България, каквито са хората на ГЕРБ-СДС, като екип с нашия лидер Бойко Борисов, който единствен може да изведе страната от кризата", заяви Сачева.

„Страната ни е парализирана от две години. Обещаваха ни магистрали, светло бъдеще и растеж, но имаме високи цени, инфлация , спрени проекти за пътища, ликвидна криза в земеделието, мигрантска вълна“, посочи Деница Сачева. По думите ѝ скоро разходите трябва да бъдат финансирани или с данъци, или със заеми. „Обещаха ни България на благополучието, но получихме България на двойното гражданство, на двойните стандарти, двойния морал. Единствено нашият силен лидер може да изведе страната ни от кризата“, каза още Сачева.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c