Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

Красимир Николов, ГЕРБ: Визия за развитието на град Добрич (ВИДЕО)

Визията на екипа на ПП ГЕРБ за развитието на град Добрич представиха кандидатът за кмет Красимир Николов и кандидати от листата за общински съветници.

„Ще работим за нашия град, той да бъде по-чист, по-добре уреден, с по-добър бизнес, с европейски програми, с индустриален парк, така, както подобава на един областен град. Добрич има потенциал и заслужава да бъде по-добър град за живеене. Да привлича повече инвеститори, повече млади хора и повече туристи. През последните осем години нищо от това не е направено“, каза Красимир Николов, кандидат за кмет на Община град Добрич от ГЕРБ.

Програмата за управление на ГЕРБ включва три основни приоритета, за които предлага решения  – чистота и зелена система, градоустройство и транспорт и грижа и усещане за принадлежност.

„Провеждане на политика за нулево депониране, редовно извозване на отпадъците, в момента сме свидетели на ето това (показва кофата зад него), подземни системи за извозване на битови отпадъци, повече зелени площи, повече облагородени междублокови пространства и нови детски площадки“, посочи Николов.

Той е категоричен, че е необходима промяна на облика на Добрич чрез реконструкция, благоустрояване, озеленяване, изграждане на детски и спортни площадки в междублоковите пространство, изграждане на нови пространства за отдих и културни събития.

В приоритет градоустройство и транспорт ще акцентираме повече на зелени елементи при реализиране на всички инфраструктурни проекти, насочени към адаптиране със климатичните промени. Необходима е реконструкция на мостови съоръжения, там където е необходимо, както и постигане на високо качество при извършване на ремонтите по отношение на ВиК мрежата, за намаляване на авариите. 

Качеството на транспортните услуги в Добрич е друг акцент в програмата за управление на коалиция ГЕРБ-СДС:

„В срещи с гражданите, те ни споделят за тази неефективна и неудобна транспортна схема. Нещо повече – те я намират за ужасяваща. Ще работим за нова транспортна схема в услуга на гражданите, нови по-хубави електробуси и зарядни станции за тях и подобряване на спирките, една от които е зад мен и виждане в какво състояние е тя“, каза кандидатът за кмет.

Кметът и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ-СДС поемат ангажименти за реално постигане на устойчива градска мобилност, транспортна и цифрова свързаност, достъпност и безопасност за интегрирано развитие на нови интелигентни системи за управление на трафика, обновяване на уличната мрежа, облагородяване на спирки на обществения транспорт, както и доставка на нови електробуси и изграждане на зарядни станции за тях. Ангажимент е и изграждането на довеждаща инфраструктура до индустриалните зони. 

„От особено значение за Добрич и региона е Индустриалния парк да започне да работи, тъй като въпреки малкия си капацитет от малко над 240 дка. на практика тук могат да се създадат 4-5 предприятия от такъв модерен тип, каквито имаме в съседство, тъй като те ще доведат до нови работни места, високоплатени, високотехнологични, такива, каквито отговарят за по-младите хора, те да не напускат Добрич, да остават да работят тук и да пълнят детските ясли, детските градини и училищата, за да бъде елиминиран процеса по наличието на маломерни паралелки в нашите училища“, посочи Красимир Николов.

Визията за управление на Добрич, представена от коалиция ГЕРБ-СДС е базирана на проблемите и желанията на гражданите.

„Това не е нашето собствено желание, само и единствено като жители на Добрич, а на всички слоеве на населението от всички квартали на Добрич от всички части на община град Добрич. Така че ние много внимателно сме подходили в услуга на гражданите на Добрич с лице към хората“, каза още кандидатът за кмет от ГЕРБ.

 

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c