Вторник, 18 юни 2024

18.06.2024

Последвайте ни

2000 посрещнаха Бойко Борисов в Добрич (ВИДЕО+СНИМКИ)

През годините всичко добро, направено в Добрич, е финансирано от ГЕРБ, заяви на среща в града Бойко Борисов. И обеща ГЕРБ да построи кино в Добрич

Близо 2000 души препълниха летния театър в Добрич, които посрещнаха с аплодисменти лидера на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов. Заедно с него бяха Мария Габриел, бившият министър на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, евродепутатите Емил Радев и Андрей Новаков, водачът на листата във Варна Даниел Митов, водачът на ГЕРБ в евролистата Росен Желязков. Те бяха посрещнати от бившия социален министър Деница Сачева, водач на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич.

„Български войник може да се бие, може да загива, както и ние, всеки един от нас, за територията на България. Това искам да го знаете. Аз съм работил винаги за добросъседство и съм го постигал. Помагаме на Украйна“, каза на предизборна среща в Добрич лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той посочи, че поговорката „Готви се за война, ако искаш да живееш в мир, е правило за ГЕРБ. „Ние затова вдигнахме заплатите на армията, на полицията. Милиарди дадохме за превъоръжаване на българската армия и модернизирането й и до края на тази година, ако имаме правителство, гъвкави ако сме, ако стабилната България е в Европа, ще видите колко индустриални сътрудничества ще има в България. Ще стане, ако има правителство, ако има стабилно правителство. При служебно правителство никой няма да дойде“.

„Тук е мястото да кажем, че една силна България може да бъде от единен народ. Имаме избори в неделя, демокрацията е дала право всеки българин може да отиде да гласува. И който събере най-много гласове – управлява. Другите може да се сърдят, но можем да се сърдим само на себе си, ако загубим. Демокрацията изисква победителят да управлява. Всякакви експерименти от типа вторият ще управлява, а първият ще го подкрепи, третият ще е най-важен – това трябва да приключи. За който гласуват българите да си поеме тежестта, да състави правителство и да управлява. Другите, ако са сериозна опозиция, има власт, има опозиция. Силните държави имат силна опозиция, защото това е коректив“, подчерта още лидерът на ГЕРБ.

По думите на Бойко Борисов основният противник на център-дясното пространство са крайнодесните. Нашия основен противник е „Възраждане“, каза още той.

„Понеже сме тука на територията на Добричка област съвестта ми е чиста. През годините всичко добро, направено в този град, е финансирано, направено от нас. Дали сте избрали друг кмет, това е ваша работа. С Детелина понеже се я захванали булеварди помня, дупките помня, ямите, изтичането на водата. Всичко помня, но няма смисъл“, посочи Борисов.

Обясни, че докато са пътували към Добрич, попитал какво искат местните. Тогава Мария Габриел казала, че младите хора искат кино. „Какво кино, може ли да нямате кино. Пишете, ще им направихме кино. Ние направихме зали, направихме стадиони в цяла България. В Добрич да не направим едно кино – колко да е, два-три-пет милиона да е. В Бяла, направихме ново училище, спортна зала и страхотно кино. Пълно е. това поемам като ангажимент“, каза още Бойко Борисов.

Подчерта, че на изборите очаква ГЕРБ-СДС да има над 10 процента разлика с втория. „Ако няма голяма разлика, не ме търсете! Мен ме блазни обединението. Мен ме блазни стабилитета. Мен ме блазни да бъдем мощна и силна държава следващите месеци. Не да се мерим. Силата моята е в обединението. Да дръпнем напред, да бъдем водещи на Балканите, каквито сме били“, каза още Бойко Борисов.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c