Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

Общинската организация на ГЕРБ в Добрич издигна номинации за кмет и общински съветници

Деница Сачева: Вярвам, че имаме достатъчно сериозни основания да искаме ПП ГЕРБ да е първа политическа сила в град Добрич и да има свой излъчен кмет

 На събрание тази вечер общинската организация на ПП ГЕРБ в Добрич направи номинации за кмет и общински съветници. То беше председателствано от общинския ръководител Красимир Николов. Гости бяха Деница Сачева - член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ, председател на парламентарната комисия по социална политика и областен координатор на партията, както и Антония Терзиева от софийската организация на ГЕРБ.

„Резултатите от петте парламентарни вота през последните две години ни задължават ГЕРБ да има самостоятелна кандидатура за кмет на Добрич“, каза Красимир Николов. Той увери, че организацията и нейното ръководство ще положат всички усилия да се спечели вота за управлението на Общината в името на децата на Добрич, както и в името на цялата област, защото областният град е този, който задава курса на развитие на целия регион. „За да върнем Добрич на мястото, което му се полага, на картата на България“, добави той.

Присъстващите членове на партията единодушно подкрепиха номинацията за кмет на града на Красимир Николов. Направени и гласувани бяха предложения за кандидати за общински съветници. Сред тях са членовете на общинското ръководство на ГЕРБ – Красимир Николов, Зорница Михайлова, Иво Пенчев, Камелия Койчева и Кина Драгнева. Сред предложените са влязат в листата за общински съветници са още д-р Катя Ганова, Ангел Табаков, Желязко Желязков, Васил Василев, Детелина Николова, Иван Мандев, Стефан Милев, д-р Добрин Добрев, д-р Ивайло Петев и др., които имат опит като общински съветници, но и много представители на младежката организация на ГЕРБ като Мирослава Малева, Мария Момчилова, Саша Пантелеймонова, Георги Георгиев, Полина Марашлиева, Благовест Димов и др. Сред предложенията от гражданска квота бяха атлетката Радосвета Симеонова и Николета Иванова, която се занимава с частен бизнес.

„Важно е да постигнем сериозна изборна победа на следващите местни избори, защото, ако правителствата показаха, че могат да траят по няколко месеца, то, когато говорим за кметски избори нещата са ясни – това, което направим през октомври тази година, то ще остане за следващите 4 години. Вярвам, че имаме достатъчно сериозни основания да искаме ПП ГЕРБ да е първа политическа сила в град Добрич и да има свой излъчен кмет. ГЕРБ може отново да има свой кмет в града и тук да започнат да се случват положителни инициативи, да има нови проекти, нови възможности за хората. Не само градът да стане добро място за живеене на хората от Добрич, но то да привлича граждани от други места“, заяви Деница Сачева.

До 26 юли трябва да приключат номинационните събрания на ГЕРБ в цялата страна. След това Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще определи кандидатите за кметове и общински съветници във всички общини на страната.

c