Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Атлетът от Балчик Валентин Андреев бе знаменосец на България на Световните игри в Китай

Последните резултати на чукохвърляча ни Валентин Андреев ни дават надежда да погледнем и към медалите в леката атлетика

Мечтата на всеки атлет е да бъде знаменосец за своята страна по време на големи международни спортни форуми каквито са и Световните студентски игри в Китай. Тази мечта се сбъдна за над 100 студенти по време на официалното откриване.

Знаменосец на българската делегация е лекоатлетът от Балчик Валентин Андреев.

Откриването на световното беше вчера, а Валентин бе знаменосеца на българския отбор. Той ще представи България в дисциплината хвърляне на чук. Квалификацията ще бъде на 2 август, а финалът ще е 4 август. „Ще дам всичко от себе си да представя държавата ни по най-добрият начин“, заяви Валентин от Китай.

Програмата на игрите включва 18 спорта, които ще се проведат до 8 август.

Китайската провинция Сачуан и нейна столица Ченгду са гостоприемен домакин на Световните летни университетски игри, Универсиада‘2023. Състезанията се провеждат в повече от двадесет вида спорт на новопостроени и реконструирани съоръжения в рамките на града. До момента са заявени повече от 12 000 души, състезатели от петте континента, официални лица и впечатляващ брой доброволци участващи в събитието.

В духа на неизменно участие на страната ни в работата на ФИСУ и присъствие на най-високият спортен форум и този път българското знаме ще бъде посрещнато на тържественото откриване на игрите.

Делегацията на българските студенти спортисти и официални лица наброява девет души представящи ни в три вида спорт.

Последните резултати на чукохвърляча ни Валентин Андреев ни дават надежда да погледнем и към медалите в леката атлетика.

c