Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Абитуриентите на Генерал Тошево бяха изпратени с тържества в своите училища

С тържества, много усмивки и сълзи абитуриентите от Випуск 2024 на ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ и СУ „Никола Й. Вапцаров“ в Генерал Тошево отпразнуваха своето завършване.

Церемониите се състояха днес в дворовете на двете учебни заведения. Техни гости бяха кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров, неговият екип и председателят на Общинския съвет д-р Яна Бонева.

Валентин Димитров се обърна към абитуриентите с пожелание да бъдат горди от факта, че са възпитаници на тези хубави училища и че са част от този град: „Посрещайте достойно предизвикателствата! Превърнете своята младост в двигател на живота си! Където и да отидете, носете спомена за любимото училище и наученото в него! Бъдете добри и честни граждани на света! От личните ви отговорност, постоянство и мотивация зависи вашият успех. Следвайте мечтите си, борете се за тях! Имате устрема, порива и енергията на съзидатели!“

ПГ по земеделие „Тодор Рачински“ изпраща 33 випускници, от които тринадесет са отличници. Иван Михайлов, Михаела Пенева и Симона Димитрова са пълни отличници на випуска. Даниела Мирчева, Женя Стоева, Гергана Ангелов, Анита Йовева, Айлин Исмаилова, Никол Пенева, Тошко Тодоров, Мария Петрова, Радина Василева и Константин Стоянов завършат с отличен успех средното си образование.

СУ „Никола Й. Вапцаров“ изпраща общо 12 абитуриенти, от които осем завършват с отличие. Александра Чимширова, Калоян Милчев и Айля Адилова са пълни отличници на випуска. Ивана Иванова, Мелиса Мехмед, Боян Илиев, Илия Великов и Маргарита Сивкова завършват с отличен успех.

 

c