Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

От фестивала NEVERFEST дариха събраните благотворително средства на МБАЛ Добрич

Организаторите дариха 2700 лв., събрани чрез кутии за дарения и закупуване на фестивални тениски от мърч-зоната

Организаторите на Фестивала NEVERFEST дариха събраната сума в размер на 2700 лв., събрани чрез поставени кутии и чрез закупуване на фестивални тениски от мърч-зоната по време на фестивала, който се проведе  от 28-30 юни.

„МБАЛ-Добрич“ АД изказва своята огромна благодарност към организаторите на Фестивала NEVERFEST и жителите на града за подкрепата в своята инициатива.

Фестивалът Neverfest, организиран от Деян Николов, Георги Елмазов и Георги Гроздев с помощта на Община Добрич в Скейт парка, бе с благотворителна кауза – събиране на средства за ремонт и оборудване на Кръвния център в Добрич.

Припомняме че в последния уикенд Градският парк “Свети Георги” в Добрич бе изпълнен с много музика, стенд-ъп комеди, арт-демонстрации, уъркшоп за малки и големи, графити-училище, спортни състезания и демонстрации, различни стилове танци, както и подбрани храни и напитки.

Ръководството на болницата счита, че организирането на подобни арт инициативи, съвместяващи музика, танци, спорт, модерно и театрално изкуство изграждат по най-добрия начин културния мироглед на младите жители на град Добрич и техните семейства.

"Благородното самосъзнание у всеки посетител на фестивала, дарил средства, е показателно за доброто сърце на добруджанеца“, обобщи от името на Кръвния център и МБАЛ-Добрич директорът на лечебното заведение д-р Георги Желязков.

Организаторите обещават, че това е само първата от подобни хубави инициативи и канят всички добричлии и догодина на второто издание на фестивала NEVERFEST, който уверяват, че ще превърнат в традиция.

От болницата напомнят, че протича голяма кампания за кръводаряване, като всеки делничен ден от 08:00 до 12:00 часа всички, които имат желанието да кръводарят за здравето на нуждаещите, са добре дошли.

 

c