Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

„Яж, моли се и обичай“ е новия проект на "Чудната градина" в Добрич

„Яж, моли се и обичай“ е новият проект на социалното предприятие „Чудната градина“ към фондация „Св. Николай Чудотворец“ в Добрич.

Целта му е развитие на самозастъпническа група от младежи с интелектуални затруднения и изграждане на умения за независим живот. Това ще се постигне с помощта на шеф Димитър Димитров, с когото младежите ще се учат да готвят, адвокат Кремена Николова в ролята на духовен наставник и психолога Мария Няголова, която ще води групови сесии.

Проектът е финансиран от БАЛИЗ. Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения е национална мрежа от родителски организации, която работи за достойния и независим живот на лицата с интелектуални затруднения и техните семейства.

Както личи и от заглавието му проектът е инспириран от  романа на Елизабет Гилбърт „Яж, моли се и обичай“ и създадения по него филм с Джулия Робъртс, оставили отпечатък върху живота на стотици почитатели. Такова е и пътешествието, което ще извървят и младежите от „Чудната градина“. Пътешествие, в което ще се учат да се наслаждават на храната, да надникнат дълбоко в душите си и да работят върху това да изразяват чувствата си, споделят от „Чудната градина“.

c