Четвъртък, 05 септември 2024

05.09.2024

Последвайте ни

Жителите на село Коритен се включват в озеленяването му

Проектът на с. Коритен, финансиран от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда към МОСВ, ще бъде изпълнен с усилията на жителите на селото.

Днес жените от Пенсионерския клуб почистиха пространството пред клубната база. Утре самодейците ще се погрижат и за площите пред местното читалище. След началото на учебната година децата и учениците ще засадят декоративни храсти и вечно зелени дървета, съобщават от общинската администрация.

С финансиране от ПУДООС в село Коритен ще бъде изградено и възстановено парково пространства, в което ще се монтират беседки, пейки, перголи с пейки, кошчета за отпадъци.

До 30 % от стойността на всеки проект ще бъдат заделени за обновяване на зелените пространства, алеи и градини. С доброволен труд на жителите на селото ще бъдат засадени вечно зелени храсти, декоративни дървета и цветя.

Проектът е на стойност 15 000 лв. Дейностите по облагородяване е предвидено да се изпълнят в зелената зона пред читалището, около Войнишкия паметник в селото и пространството пред пенсионерския клуб. 

c