Сряда, 08 май 2024

08.05.2024

Последвайте ни

Дъждовете и бурята от последния месец събориха къща в Крушари, собственикът – без доходи

Затова общинският съветник Радослав Йорданов е внесъл предложение Общината да му отпусне финансова помощ

Природните стихии през последните седмици оставиха без дом Атанас Добрев от Крушари. Къщата му е пострадала от проливния дъжд, излял се над селото на 2 юли. Пороят съборил стена на дома, за което допринесъл и бурният вятър от 6 август.

След първия порой от над 80 литра на квадратен метър стената пада, а след втория, съчетан с буря и градушка, на 6 август вече започва да пада и покривът й.

За проблема алармира общинският съветник от ГЕРБ-СДС Радослав Йорданов. Той е внесъл предложение до Общинския съвет. С него предлага на следващото заседание на местния парламент, което ще се проведе в края на месеца, да се отпусне еднократна финансова помощ от 2000 лева на Атанас Добрев. Това ще му даде възможност да възстанови щетите от наводнението и да извърши строително-ремонтни работи по къщата, посочва Йорданов. „Ако не реагираме своевременно, ще падне цялата къща на човека, който живее сам и е без абсолютно никакви доходи“, каза Йорданов.

Той припомни, че Община Крушари винаги е била съпричастна в случаи на бедствия и инциденти. През февруари по решение на Общинския съвет Община Крушари преведе по сметка на БЧК за пострадалите от земетресението в Турция сумата от 10 000 лв. През юни бе гласувана финансова помощ в размер на 5000 лева на пострадалите от наводненията в Берковица и Етрополе.

c