Понеделник, 08 юли 2024

08.07.2024

Последвайте ни

Жителите на Кардам на протест заради неспазения срок за ремонт на пътя от селото до Ген. Тошево

Жителите на генералтошевското село Кардам ще излязат на протест заради лош път на 3 декември – петък, от 8.30 часа, съобщи за Про Нюз Добрич кметът Георги Събев. Това е вторият протест тази година, след месец юни.

Жителите на Кардам протестират заради лош път и питат: Това ли е входът на България?

Става въпрос за 7,7 километра между Кардам и общинския център Ген. Тошево – трасе, цялото осеяно с дупки. За него има проект на АПИ за цялостен ремонт, който започна с окастряне на храсти през април тази година и трябваше да приключи през октомври. По самата асфалтова настилка обаче почти нищо не е направено, нов път няма и по думите на кмета хората са разочаровани и ядосани.

Срокът за ремонта на участъка ГКПП Кардам – Ген. Тошево изтече, нов път обаче няма

В началото на ноември от АПИ съобщиха за Про Нюз Добрич, че срокът за завършване на ремонтните работи се удължава до месец май догодина.

АПИ: Ремонтът на пътя Ген. Тошево – ГКПП Кардам ще приключи през май 2022 година

„Обещаха ни, че през октомври ще имаме нов път, а не е така. Ще протестираме заради неспазения от АПИ срок. Когато трябва да си платим винетка, си плащаме. А когато трябва да се ремонтира път – не се прави“, коментира Събев.

Протестът на местните хора съвпада с конституирането на новото Народно събрание в петък. По думите на Събев така жителите на Кардам отправят своеобразен апел към новите депутати да им обърнат внимание.

Както през юни, в протеста ще се включи и тежка земеделска техника.

Недоволните жители за определено време ще преминават бавно по пешеходната пътека в центъра на селото и ще възпрепятстват движението. Пътят е много натоварен заради граничния пропускателен пункт и е в окаяно състояние.

c