Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

АПИ: Ремонтът на пътя Ген. Тошево - ГКПП Кардам ще приключи през май 2022 година

До края на месец май 2022 година се удължава срокът за завършване на ремонта на пътя Ген. Тошево – ГКПП Кардам, съобщиха за Про Нюз Добрич от Агенция „Пътна инфраструктура. Първоначално срокът бе до края на октомври т.г.

В отговор на запитване на медията, от АПИ предоставиха информация какво е свършено до момента по рехабилитацията на пътния участък и какви са причините за забавянето.

Жителите на Кардам протестират заради лош път и питат: Това ли е входът на България?

Жителите на с. Кардам от години трошат колите си по осеяния с дупки път. Преди ден кметът Георги Събев сподели пред Про Нюз Добрич, че хората са разочаровани и ядосани, че трасето все още не е асфалтирано.

Срокът за ремонта на участъка ГКПП Кардам – Ген. Тошево изтече, нов път обаче няма

Ето и целият отговор от АПИ до Про Нюз Добрич:

„Ремонтът на общо 7,7 км от второкласния път II-29 Генерал Тошево – ГКПП Кардам, в участъците от Генерал Тошево до Кардам /с дължина 5,7 км/ и между Йовково и ГКПП „Кардам“ /с дължина близо 2 км/ започна през април т. г. и не е спиран. Предвидените дейности са изпълнявани без отбиване на движението, съобразно интензивния трафик през граничния пункт, особено в летните месеци.

До момента за подобряване на отводняването на пътното платно е положен подокопен дренаж и дренажна тръба, изградени са ревизионни шахти, почистени са водостоци и са облицовани окопи. Монтирани са нови бетонови бордюри и са изкърпени около 13 500 кв. м от настилката. Предстои полагане на изравнителен и износващ асфалтов пласт, изграждане на нов водосток и ремонт на жп надлез преди с. Кардам, както и попълване на банкети, монтаж на нови ограничителни системи и пътни знаци и полагане на хоризонтална маркировка.

В хода на строителните работи е установена необходимостта от извършването на допълнителни изпитвания на ж.п. надлеза преди с. Кардам. Въз основа на тях се очаква да се разшири обхватът на планираните ремонтни дейности по съоръжението, което води до удължаване на срока за изпълнението на обекта - до края на месец май 2022 г.

За осигуряване безопасността на пътуващите е въведена временна организация на движение и скоростта в отсечките е ограничена до 50 км/ч. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание, да спазват стриктно поставената пътна сигнализация и въведените ограничения, тъй като преминават през строителен обект.“

c