Събота, 28 септември 2024

28.09.2024

Последвайте ни

Заседава Общинският съвет на Добрич, вижте акцентите

Общинският съвет на Добрич ще проведе днес от 9.00 часа деветото си заседание. В дневния ред са включени 27 точки, сред тях е приемане на Програма за прозрачност и антикорупционни реформи на Община Добрич за периода 2024 – 2029 г.

Съветниците ще разгледат и План за действие на Община град Добрич за периода 2024 – 2027 г. за изпълнение на Областната стратегия на област Добрич за равенство, приобщаване и участие на ромите 2021 – 2030 г.

ОбС Добрич трябва да одобри Общината да кандидатства с проект по Програма ИНТЕРРЕГ NEXT „Черноморски басейн“ 2021 – 2027. Проектното предложение ще бъде насочено към интегриране на природосъобразни решения в градските райони за повишаване на устойчивостта на градовете към екстремни метеорологични явления.

Друга точка от дневния ред е приемане на предложение за провеждане на публичен търг с тайно наддаване за продажба на дървен материал (дърва за огрев), натрупан от резитбите, извършени от служителите на общинското предприятие „Устойчиви дейности и проекти”.

"Възраждане" иска оставката на кмета на Добрич заради ескалиращите и нерешавани проблеми

По-голямата част от точките в дневния ред се отнасят до прекратяване на съсобственост или други разпореждания във връзка с имоти. 

c