Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

"Възраждане" иска оставката на кмета на Добрич заради ескалиращите и нерешавани проблеми

Джендов: Можем да развиваме нов вид туризъм – руинизъм

Общинските съветници от „Възраждане” иска оставката на кмета на Добрич Йордан Йорданов. Това обяви председателят на групата им Георги Джендов на нарочна пресконференция, на която присъства и депутатът Константина Петкова.

Джендов посочи като причина за исканата оставка редица проблеми в града, които ескалират и не намират своето решение. Сред тях са тежкото финансово състояние на „Градски транспорт”, отпадането от финансиране на проекта за изграждане на Индустриален парк в града, реалната възможност да се провали ремонтът на зала „Русалка”, както и общото състояние на града.

Скандал в ОбС-Добрич. Лидерът на "Възраждане" К. Костадинов към кмета: Ти уби града! (СНИМКИ)

„Можем да развиваме нов вид туризъм – руинизъм”, заяви Джендов. Той обясни, че ще входират в секретариата на Общинския съвет декларация, която ще прочетат на сесията на местния парламент на 25 юни. Призовават кмета Йорданов да постъпи доблестно, да подаде оставка и да се престъпи към частични избори в община Добрич.

От Възраждане апелират декларацията им да бъде подкрепена. „Който не я подкрепи в залата, очевидно е доволен от състоянието на града или има някакви взаимоотношения - финансови или политически, с Йорданов и коалицията му”, заяви Джендов.

c