Събота, 01 юни 2024

01.06.2024

Последвайте ни

Заради декларация бавят повече от месец конкурса за управител на „Градски транспорт Добрич“ ЕООД

В рамките на месец август ще бъде подновен конкурсът за избор на управител на „Градски транспорт Добрич“ ЕООД, който беше свален от сайта на Общината в началото на юли. Това съобщи кметът Йордан Йорданов в отговор на въпрос на общинския съветник от ГЕРБ-СДС Иво Пенчев на сесията днес.

Стана ясно, че добавянето на декларация е било причината конкурсът да бъде спрян дни след обявяването му въз основа на решение на Общинския съвет.

„Бяхме убедени, че тази декларация е въпрос на няколко часа, а мина почти месец. Кога ще възстановите конкурса?“, попита Пенчев.

Йорданов отговори, че в рамките на август месец конкурсът ще бъде възстановен.

Припомняме, че дни след като в края на юни Община Добрич обяви конкурс за управител на „Градски транспорт Добрич“ ЕООД,  обявлението бе свалено от страницата й. След наше запитване от общинската администрация ни отговориха, че конкурс за управител на Общинското дружество „Градски транспорт Добрич“ ЕООД ще се проведе. Обявата е свалена за прецизиране на условията, на които да отговоря кандидата. В кратки срокове ще бъде публикувана отново, информираха от там. Това се случи на 6 юли. Днес, 25 юли конкурсът още не е подновен.

Решението за откриване на процедура за избор на управител на общинското дружество бе взето от Общинския съвет на заседанието му в края на май.

Новата процедура се възлага с оглед изтичане на срока на действащия договор. Към момента дружеството се управлява и представлява след проведен конкурс от Катя Вергилова Петкова с договор за управление от 20.09.2019 г., който е със срок от четири години.

Според първоначалната обява кандидатите  трябваше да имат завършено висше образование, най–малко 5 години професионален опит, да не са осъждани за умишлено престъпление от общ характер, да не са лишени от правото да заемат съответната длъжност, да не са обявени в несъстоятелност като едноличен търговец или неограничено отговорен съдружник в търговско дружество, обявено в несъстоятелност, ако са останали неудовлетворени кредитори и др. Такива бяха и изискванията, заложени в решението на Общински съвет.

c