Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Въведоха промени по общинскатата транспортна схема на Добрич

Общинският съвет в Добрич утвърди промени по общинскатата транспортна схема на Добрич, предложени от Община град Добрич. Това се случва след постъпили множество предложения и сигнали по стартиралата в началото на май месец транспортна схема.

Гласуваните промени включват:

  • възстановяване на движението по Линия № 4А Депо – жк. „Добротица“ и в делничните дни;

  • разкриване на нова автобусна спирка СУ „Климент Охридски“ и преместване на спирка „Кауфланд“ от кръстовището на бул. „Русия“ с ул. „Арда“ към кръстовището на бул. „Русия“ с ул. „Тунджа“ в посока жк. „Добротица“ - кв. „Рилци“ по Линия №10 кв. „Рилци“ – жк. „Добротица“;

  • разкриване на нова автобусна Линия № 10А кв. „Рилци“ – жк. „Балик“.

В периода от 10 до 24 юли е направено обществено обсъждане, като са постъпили 2 нови предложения, като и двете са отхвърлени, съобщи зам.-кметът на Община град Добрич Росица Йорданова. Тя поясни, че първото предложение е постъпило на 17 юли с желание да бъде променен часът на тръгване на линия №10 кв. „Рилци“ – жк. „Добротица“ от 7:15 на 7:00 часа, с цел пристигане сутрин до училищата в квартал Балик, но след направен обход на маршрута е установено, че тази линия не обслужва училищата в кв. Балик и не се налага тази промяна.

В последния ден на обсъждането е постъпило предложение да се въведе нова спирка по бул. Добруджа до бензиностанция „Шел“ по Линия №10 и №10А, но то не е разгледано по същество, тъй като е нямало време за това, но ще бъде разгледано със следващите промени на седем линии, които ще разгледат от общината.

c