Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

Съветници: Трябва да се търси цялостно решение за стопанисването на СК „Русалка“ в Добрич

Общинският съвет на Добрич предостави за ползване на Карате клуб „Добруджа“ помещение от 102 кв.м. в Спортен комплекс „Русалка“. Клубът има инвестиционно намерение да обнови помещението и да го направи спортна зала за карате и бойни изкуства. Ремонтът включва обновяване на основата, доставка и монтаж на настилка, доставка и монтаж на изкуствено осветление, обличане на стени и тавани, боядисване, грундиране, подмяна на електрически кабели, електромер, всичко на обща стойност 10 450 лв. без ДДС. От клуба заявиха готовност да вложат и повече средства, набрани от спонсори.

Тази точка от дневния ред на сесията породи дебат за цялостното състояние на спортния комплекс. В него има зали, които са в лошо състояние. Възникна въпросът редно ли е предоставяйки безвъзмездно за ползване зали на спортни клубове, Общината да очаква от тях инвестиции и подобрения.

Зам.-кметът Елка Димова обясни, че не са нарушени нормативни актове. Ако клуб заяви намерение да направи инвестиция, то се публикува на сайта на Общината. Ако има повече от едно предложение за едно помещение, се прави класация, но такива не са постъпили, обясни Димова.

Съветници от ГЕРБ подчертаха, че комплексът се разпарчетява и се отдават отделни помещения, а трябва да се потърси решение и цялостна политика за стопанисването му. Димова съобщи, че това лято са водени разговори с потенциален концесионер за целия комплекс, който обаче се отказал. След това администрацията започнала да разглежда помещенията едно по едно, за да търси начини за стопанисване и поддържане.

Стана ясно, че Общината има ангажимент за цялостна поддръжка на общите части на комплекса. По думите на Димова разходите за басейна са огромни, но Общината ще продължи да го поддържа.

Боксов клуб също е заявил намерение да ползва зала в комплекса, която е в много лошо състояние, и да я поддържа. Като цяло, помещения в комплекса се ползват за десетина вида спорт.

c