Сряда, 26 юни 2024

26.06.2024

Последвайте ни

ОбС Добрич ще гласува актуализация на бюджета и план-сметката за чистотата през 2024 г.

Актуализация на бюджета на Община град Добрич за 2023 г. и на Програмата за капиталовите разходи ще разгледат общинските съветници на заседанието си, което започва в 09.00 часа днес. Дневният ред на сесията включва приемане на План-сметка за приходите и разходите за дейност „Чистота“ за 2024 година и приемане на Годишна програма за развитие на читалищната дейност в Община град Добрич за 2023 г.

Съветниците ще гласуват нова структура на общинската администрация на Добрич. Предложени са промени в четири дирекции, като измененията ще бъдат в рамките на съществуващата към момента обща численост на персонала – 160 щатни бройки.

Ще се обсъди проектно предложение за ремонт на залата за лека атлетика, част от Спортен комплекс „Добротица“ по Националната програма за споделено финансиране на инвестиционни спортни проекти към Министерството на младежта и спорта.

Ще бъдат представени писмени отчети за дейността на общинските дружества за периода 01.01.2023 г. – 30.09.2023 г.

Предвижда се да се открие процедура и да се определи състав на комисия за провеждане на конкурс за Управител на „Диагностично-консултативен център-I-Добрич” EООД.

В дневния ред на сесията са залегнали още приемане на Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби през 2023 година, избор на зам.-председатели на постоянните комисии и определяне на представител на Общинския съвет в Общото събрание на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).

c