Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Започна подмяна на осветлението по главни пътни артерии в Добрич

Към настоящия момент Община град Добрич изпълнява договор на стойност 559 318,56 лв., финансиран от Националния план за възстановяване и устойчивост за реконструкция и модернизация на част от системата за външно изкуствено осветление. Той включва енергийно ефективна подмяна на 680 осветителни тела по главните пътни артерии на града. Подменя се уличното осветление по бул. „25 Септември“,  бул. „Добруджа“, бул. „Русия“, бул. „25 Септември“ и ул. „Батовска“. Първо ще се извърши пребоядисване на стълбовете, след което ще бъдат подменени осветителните тела с нови LED такива.

Очаква се след това разходи от общинската хазна за улично осветление да се намалят наполовина. При това ще се осигурят и условия за безопасно движение на моторни превозни средства, повишаване на сигурността на движение на пешеходците нощно време и създаване на комфортна и естетична нощна атмосфера в града.

По следваща покана на Министерството на енергетиката Общината кандидатства с нов проект за подмяна на още около 4000 осветителни тела.

c