Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Заплашвали бившата директорка на Ветеринарната гимназия в Добрич и близките й

Това обяви д-р Светла Тодорова на пресконференция за свършеното от нея, начело на ПГВМ "Проф. д-р Георги Павлов"

Бившият директор на ПГВМ "Проф. д-р Георги Павлов" в Добрич д-р Светла Тодорова съобщи за заплахи, отправени към нея още през декември 2023 г. с искане да се оттегли като директор на гимназията. На вратата на дома й било оставено писмо с изрязани букви и флашка, а на гаража й била разлята запалителна течност.

В писмото, качено на флашката, имало отправени заплахи към д-р Тодорова, нейния съпруг, синове и внуци.

Още през декември месец м.г. бях заплашвана, че ще се случи нещо с мен, с мъжа ми, със синовете ми, с внуците ми, че ще ми бъде подпалена къщата, ако не се оттегля като директор още по Нова година. Затова съм подала жалба в полицията и в момента се разследва от тях случая след прокурорско разпореждане”, сподели д-р Светла Тодорова на пресконференция, на която отчете свършеното от нея като директор на гимназията.

Заплахите били анонимни.

Знаят за мен коя съм, какво е семейството ми, с кого живея. В писмото имаше информация, че познават хора в полицията”, каза бившият вече директор.

Първоначално заплахата била приета с насмешка, докато семейството на Тодорова не установило и запалителната течност. Тя не казала на колегите си, а директно подала сигнала до отговорните институции.

Не изключва заплахите да са свързани с директорското място и конкурса. “Защото гимназията провежда обществени поръчки за обработка на собствени земи, за услуги и доставки, предвидени са ремонт на част от покрива, изграждане на нова спортна площадка. Училището притежава земя, ферма, добър сграден фонд, добър бюджет, налична продукция, която ще бъде продадена, предстои реализация на проект за STEM кабинети", каза д-р Светла Тодорова.

c