Сряда, 17 юли 2024

17.07.2024

Последвайте ни

Вижте какви позиции в парламентарните комисии заеха депутатите от област Добрич

Деница Сачева отново е председател на социалната комисия в парламента

Народното събрание избра днес състава и ръководството на 25 постоянни парламентарни комисии. ГЕРБ-СДС оглави седем от тях и получи ротационното председателство за тази пленарна сесия на Комисията за контрол над службите за сигурност. „Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) и „Възраждане“ имат по петима председатели на комисии, ДПС - трима, „БСП за България“ и „Има такъв народ“ - по двама.

За председател на Комисията по труда и социалната политика беше избрана Деница Сачева (ГЕРБ-СДС). Тя е единственият народен представител от Добрич, който има председателско място.  Другите четирима депутати са заместник-председатели.

Деница Сачева е също член на Комисия по образованието и науката.

Ертен Анисова от ДПС е зам.-председател  на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред и член на Комисия по конституционни и правни въпроси.

Константина Петрова от Възраждане е зам.-председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление и член на Комисията по околната среда и водите.

Мая Димитрова от БСП за България е зам.-председател на Комисията по конституционни и правни въпроси и член на Комисията по превенция и противодействие на корупцията.

Александър Александров от ИТН е зам.-председател на Комисията по отбрана и член на Комисиятя за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения.

c