Сряда, 17 юли 2024

17.07.2024

Последвайте ни

Колона от цистерни с олио от Украйна изчаква от дни на булеварда пред "Олива" в Добрич

Колона от влекачи с цистерни и товарни ремаркета изчакват от дни на бул. “25 септември” в Добрич, за да разтоварят слънчогледово олио от Украйна за завода на Олива АД, научи Про Нюз Добрич.

На място шофьори на товарните автомобили обясниха пред репортер, че чакат от 3 дни, а днес са ги пренасочили към друга база на компанията във Варна и вечерта ще потеглят. Идват от Украйна, превозват слънчогледово олио и предстои да го разтоварят в завода на "Олива" във Варна.

Те посочиха, че в най-горещите дни от годината са принудени да стоят по цял ден под жаркото слънце, нямат нормални хигиенни условия. Храната си  приготвят с газови котлони буквално на пътя. От компанията са им осигурили вода, там могат да ползват и тоалетна.

Според запознати, вносът от Украйна е сурово слънчогледово олио, което може да се рафинира тук или да се продава пак като сурово. 

Според представител на завода украйнските товарни машини носят суровина за завода и предстои колоната да се изтегли към Варна, където ще бъде обмитена и няма да влиза в завода в Добрич.

На сайта на "Олива" АД четем, че дружеството произвежда и търгува с наливно сурово и рафинирано слънчогледово олио 

c