Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Вера Пенева показва поредната си изложба в "Двореца" в Балчик

Вера Пенева показва поредната си изложба в Балчик. Галерия „Тихото гнездо“ в Двореца е домакин на XV самостоятелно представяне на художничката от 8 до 21 август. Откриването ще се състои на 8 август, от 17 часа.
По думите на поета Сашо Серафимов „Вера Пенева е приятелка на цветовете, тя умее да извлича от тях философия, настроение, каприз. При нея вѐдрото самȯ си получава цвета и то е искрено, не се натрапва. Като малко палавниче, което си извършва лудориите с вдъхновение, без да знае, че го наблюдават. Да, „Лятото няма край“, защото в него се влиза незабелязано - както дишаш, както тъгуваш, както се ровиш в душата си... Няма край лятото в творческия свят на Вера Пенева“!  
Вера Пенева е родена в град Велико Търново.
Завършва скулптура във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“ при проф. Ненко Маров, но творческият ѝ диапазон включва също живопис, колаж, графичен дизайн, компютърна графика и фотография.
Има четиринадесет самостоятелни изяви досега и участия в множество колективни - пленери, хепънинги, арт проекти и изложби в България и чужбина. Нейни творби са част от обществени и частни колекции в Норвегия, Швеция, Словакия, Германия, Швейцария, САЩ, Русия, Грузия, Испания, Турция, Румъния, Нидерландия, Великобритания, България...
Член на Съюза на българските художници от 1994 г.
Живее и работи в гр. Добрич. 
c