Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Седмица на колекционера в Летен детски клуб „Играй и учи“ към Библиотеката в Добрич

В Летния детски клуб „Играй и учи“ към Регионална библиотека „Дора Габе“ се проведе Седмица на колекционера, която събра малки и големи любители на различни колекции. В рамките на седмицата участниците имаха възможност да се запознаят с различни видове колекции и техните истории, представени от опитни колекционери.

Седмицата започна с вдъхновяваща среща с инж. Димитър Чернев, председател на Филателно дружество „Добруджа“. Той разказа на децата за своята страст към събирането на пощенски марки и им показа част от богатата си колекция.

Във второто занимание, Мария Стефанова представи своята уникална колекция от салфетки, която събира вече повече от 33 години. Тя сподели лични истории и разказа как колекционерската ѝ страст ѝ е помогнала да създаде нови приятелства и контакти.

Третият ден беше посветен на онлайн връзка със Станислава Раянова, радио журналист от Стара Загора. Тя показа на участниците в клуба своите книгораздели, събирани от различни места по света.

Малките колекционери също имаха възможност да споделят за своите собствени колекции. В края на седмицата те изработиха книгоразделители с корици на книги, които биха искали да прочетат в близките месеци.

Темата на седмицата беше обогатена и с четене на част от историята „Писма от Феликс за децата по света“. Децата нарисуваха пътешествията на изгубеното зайче.

c