Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

В Крушари започват изнесени приемни на лекари от болницата в Добрич

Община Крушари, съвместно с МБАЛ – гр. Добрич, стартира програма за безплатен достъп до здравни специалисти. Първата изнесена приемна ще се проведе на 12 април.

Жителите на селата Коритен, Северняк, Абрит, К. Димитрово и Александрия, ще могат да получат специализирани консултации от ревматолог и неврохирург. Желаещите да се възползват от безплатните консултации следва да се запишат при Нурхаят Изет – медицинска сестра или да се обърнат към кмета на съответното населено място.

За жителите на селата Телериг, Ефр. Бакалово, Габер и Бистрец, прегледите ще бъдат организирани на 19-ти април. Планирано е посещение на ревматолог и онколог. Записвания могат да се направят при кметове на селата, както и при читалищния секретар на с. Телериг.

26-ти април е предварително уточнената дата за хората от с. Крушари, които желаят да се консултират на място със специалисти. Заявки за записвания ще бъдат приемани от 12-ти април на тел. 05771/2024, вътр. 111.

Прегледите ще се извършват в местните лекарски практики (за с. Коритен и с. Крушари – кабинет на д-р Д. Симеонов, за с. Телериг – лекарска практика на д-р О. Такворов) от 15 часа до 18 часа.

За месец май ще бъдат обявени допълнителни приемни дни за жителите на селата Лозенец, Северци, Полк. Дяково, Добрин.

Намеренията на двете институции – община Крушари и МБАЛ – гр. Добрич, са програмата да продължи до края на 2023 г., като при възможност обхватът й ще се разшири.

c