Събота, 29 юни 2024

29.06.2024

Последвайте ни

В Бургас започна изграждането на ледена пързалка за безплатно ползване

На площад "Тройката" в Бургас започна изграждането на ледена пързалка, видя репортер на БТА. От следващата седмица жителите и гостите на града ще могат да се насладят на новата зимна атракция напълно безплатно, съобщиха от Община Бургас. Ледената пързалка е подходяща за хора на всякаква възраст и според първоначалните планове ще продължи да работи до началото на месец март. За най-малките и неопитни посетители ще бъдат осигурени помощни средства тип „пингвин“, които ще им помагат за безопасното движение по леда.
Съоръжението ще бъде с площ от 500 квадратни метра и ще има капацитет за достатъчно голям брой желаещи да изпробват уменията си върху кънки на лед. Ползването ще става на сесии от по един час. Между тях ще се правят и паузи за обработка на покритието. 
Ледената пързалка е предоставена от „Лукойл Нефтохим“. Монтажът и нейната експлоатация се извършва от частна фирма, която има опит в тази дейност и е ангажирана от компанията за целта. За осъществяването на инициативата Община Бургас предоставя терен и оказва съдействие за разполагането и обезпечаване работата на зимната атракция, допълват от градската администрация.

c