Събота, 15 юни 2024

15.06.2024

Последвайте ни

Въвеждат се промени в организацията на движението в Стара Загора за 3 март

Въвеждат се промени в организацията на движението в Стара Загора по повод тържественото честване на Националния празник - 3 март, съобщават на сайта на местната администрация.
За времето от 10:00 до 13:00 часа в празничния ден ще бъде спряно движението на личен и обществен транспорт, както следва: бул. „Цар Симеон Велики“ в отсечката от бул. „Патриарх Евтимий“ по бул. „Никола Петков“ до пресечката с ул. „Родопи“; бул. „Патриарх Евтимий“ в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис”; бул. „Руски“ в отсечката от ул. „Св. Княз Борис“ до ул. „Генерал Гурко“, без да се ограничава движението по ул. „Св. Княз Борис“ и ул. Генерал Гурко“; ул. „Цар Иван Шишман” в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис“; ул. „Любен Каравелов“  в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис”; ул. „Стефан Караджа“ в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис”; ул. „Ангел Кънчев“ в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис”; ул. „Подполковник Калитин“  в отсечката от ул. „Генерал Гурко” до ул. „Св. Княз Борис”, без да се ограничава движението по ул. „Генерал Гурко” и ул. „Св. Княз Борис” и ул. „Родопи“ в отсечката от бул. „Никола Петков“ до ул. „Виктор „Юго”.
Движението на пътни превозни средства ще се осъществява двупосочно по южно пътно платно на бул. „Никола Петков“. Осигурен е обходен маршрут за превозните средства на обществения транспорт.  
За седма година община Стара Загора организира паметното шествие „За Свободата... Да развеем българското знаме!“ с 300-метров български трибагреник. Шествието тръгва от центъра на града - от площада пред общината, и достига до Мемориалния комплекс „Бранителите на Стара Загора“. 
Програмата започва в 9:00 часа с молебен за България, който ще бъде отслужен от свещеници от старозагорска епархия в Катедрален храм „Св. Николай Мирликийски Чудотворец“. В 10:15 часа, едновременно пред всеки паметник, посветен на 3 март, ще бъдат поставени венци и цветя, а ритуалът за издигане на националното знаме на Република България, знамето на Европейския съюз и знамето на община Стара Загора ще бъде от 10:30 часа на площада пред местната администрация. Веднага след това паметното шествие ще поеме своя път към Мемориалния комплекс.
Малко по-късно през деня - от 16:00 часа, на площада пред община Стара Загора Народно читалище „Настроение – 2017“ ще започне традиционната си инициатива „Пробуждане с хоро“. 
Община Стара Загора осигурява безплатен транспорт за желаещите да участват в тържествения ритуал по поднасяне на венци и цветя пред Мемориален комплекс "Бранителите на Стара Загора" на националния празник - 3 март. Автобусите, осигурени от общинското дружество „Тролейбусни и автобусни превози“, ще транспортират жители и гости на Стара Загора.
Безплатният транспорт ще тръгне в 10:45 часа от подлеза на Регионалната библиотека „Захарий Княжески“ на бул. „Руски“. Маршрутът ще е бул. „Руски“ – „Ген. Столетов“ - бул. Св. Патриарх Евтимий“ - ул. „Хан Аспарух“ - Околовръстен път, Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“.

c