Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Румънски военен катастрофира край Каварна, загина възрастна жена

Медицински хеликоптер от Румъния прибра военния служител

24-годишен румънски военен беше транспортиран по спешност в родината си с хеликоптер след тежка катастрофа по републиканския път I-9 ГКПП Дуранкулак - ГКПП Малко Търново, в района на Каварна. Инцидентът се случил, когато друг автомобил не спира на знак "стоп" и отнема предимството му. В опит да избегне сблъсък, румънецът излиза от пътя и се удря в дърво.

В превозното средство са пътували също неговата майка и баба. Възрастната жена е получила тежки коремни и гръдни травми, тази сутрин е починала в Интензивното отделение на МБАЛ Добрич. Майката е в стабилно състояние, с най-леки наранявания.

Военният служител е в тежко състояние с многофрагментна фрактура на лумбален прешлен, научи Про Нюз Добрич. През вчерашния ден дипломатическата мисия на Румъния в България се свързва с болницата в Добрич и днес беше изпратен медицински хеликоптер, за да транспортира мъжа.

Семейството е почивало в село Кранево.

Румъния редовно изпраща хеликоптери или линейки, за да прибере свои граждани с тежки наранявания, коментираха запознати с практиката.

c