Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Новата сграда на Детска градина 12 в Добрич ще бъде готова през септември 2025 г.

На среща с родителите на децата от Детска градина 12 в Добрич, кметът Йордан Йорданов предостави подробна информация относно предстоящото изграждане на нова сграда за детското заведение. Поради сериозни конструктивни проблеми, старата сграда трябва да бъде съборена, което налага този дълго отлаган ремонт. 

Проектът за събаряне на старата и изграждане на нова сграда вече е одобрен, като строителните дейности ще започнат през август 2024 година. Очаква се новата сграда да бъде завършена и готова за ползване през септември 2025 година.

През периода на ремонта, децата ще бъдат настанени в алтернативни помещения, като същият педагогически и непедагогически персонал ще продължи да се грижи за тях. Логистиката по осигуряването на тези места е била сложен процес, за което кметът благодари на родителите за разбирането.

Паралелно с това, през 2024 година в Добрич ще се извърши основен ремонт на още три детски градини - 23, 32 и 12, както и цялостно саниране на Детска ясла по ул. Вардар. След завършването на тези дейности през 2025 година ще започне ремонт на детските градини с номера 17 и 27. 

Тези проекти ще подобрят материалната база на близо 800 деца в града. След приключването на планираните ремонти, в Добрич ще остане само една детска градина (ДГ 25) от общо 17, която ще се нуждае от основен ремонт.

c