Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Lidl отвори първия си магазин в Каварна

Първият магазин на смарт ритейлъра в Каварна отвори врати днес. Така обектите на веригата в цялата страна са вече 129, а населените места, в които присъства - 56. Магазинът се намира на ул. “Марица” 1.
Новият Lidl магазин е оборудван по най-съвременни технологични и екологични стандарти. Във филиала ще работят 19 души, като през летния сезон броят на служителите ще достигне 36.
По време на откриването на новия магазин на Lidl присъства и кметът на община Каварна г-жа Елена Балтаджиева.
„Днес мечтата на много от жителите на града се сбъдна. Няма да скрия – чувствам се радостна от факта, че Каварна е част от голямото семейство на веригата модерни и съвременни магазини, защото напълно се вписва в новата визия на града ни“, заяви г-жа Елена Балтаджиева.
„Каварна е 56-ият град, в който Лидл България открива свой магазин. Това е важен момент за нас, защото показва, че вече почти 14 години устойчиво разширяваме нашата мрежа от магазини, така че да сме по-близо до нашите клиенти. Важен е и за Каварна, защото само първоначалната инвестиция по изграждането на нашия магазин е над 11 млн. лева. Благодарим ви за това, че ни приехте и ви уверявам, че всеки ден ще работим неуморно, за да заслужим доверието ви и заедно да променяме към по-добро живота в града", каза Доротея Митева, директор „Продажби и логистика“, Кабиле в Лидл България.
За тържественото прерязване на лентата детски хор „Шарено коланче” зарадва присъстващите с прекрасните си изпълнения.
С изграждането на магазина на входа на Каварна компанията допринесе и за облагородяване на инфраструктурата около обекта. Паркингът му разполага със 115 места, като за две от тях е предоставена зарядна станция за електрически автомобили.
c