Събота, 03 юни 2023

03.06.2023

Последвайте ни

Уникално: Вижте как в Добрич се асфалтира върху кал (снимки+видео)

"Вижте как се асфалтира върху кал!", алармира наш читател, който ни изпрати кадри на тази уникална операция, на която е станал свидетел вчера по улица „Генерал Колев” в Добрич. Там са започнали дейности по асфалтиране на тротоара. От кадрите се вижда, че на мястото има големи буци пръст между чакъла, което го провокира да помоли работниците да спрат дейностите. Вижда се, че след реакцията на гражданина, работниците си отиват, заедно с асфалтиращата техника.

Веднага след получаване на сигнала репортер на Про Нюз Добрич посети обекта на място и установи, че работниците вече не са там. Съседи твърдят, че има съмнително потъване на земна маса, което може да доведе до проблеми.

Ръководителят на изпълнението на тротоари по улицата обясни, че полагат чакълена настилка и дейностите се извършват според стандартите.

Про Нюз Добрич потърси коментар и от Община Добрич. От там ни отговориха, че поради лошата основа на тротоара, вследствие на атмосферните условия, Община Добрич е спряла полагането на асфалт на тротоара на улица „Ген. Колев“. То ще продължи, когато основата бъде подходяща за ремонтни дейности, след контрола на експерти на Община Добрич.

В края на миналата година съобщихме, че предстои цялата улица “Генерал Колев” да бъде ремонтирана. Асфалтирането по обекта се изпълнява от варненската фирма Хидрострой АД.

https://youtu.be/gbyB-qjs7Lo
c