Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

Училището в с. Оброчище ще има собствена фотоволтаична система

Мерки за енергийна ефективност ще бъдат изпълнени в сградата на СУ „Христо Смирненски“ и физкултурния салон на училището в с. Оброчище. Община Балчик е обявила обществена поръчка за строителство, като крайният срок за подаване на офертите е 15 април.

Стойността на планираните дейности е 993 000 с ДДС.

За обекта се предвижда реализацията на мерки, свързани с енергийната ефективност на сградите на училището и физкултурния салон - топлинно изолиране на външните стени на двете сгради; изграждане на термопомпени инсталации; изграждане на фотоволтаична система за собствена консумация върху покрива на училището и топлоизолация на покрив.

В проекта се залага основното отопление и охлаждане на помещенията в сградите да се осъществява посредством климатици с висок клас на енергийна ефективност, ел. захранването е предвидено в проекта по част „Електрическа“, както и монтажа на фотоволтаици на покрива на основната сграда на училището.

Ремонтът се финансира по програма на Министерството на образованието и науката. По програмата предстои да бъдат ремонтирани спортните площадки в 12 училища в област Добрич.

c