Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Ученици от 48 училища у нас участват в Националното състезание по професии в сферата на туризма в курорта "Албена"

Ученици от 48 училища в цяла България участват в Националното състезание по професии в сферата на туризма, което се провежда в курорта "Албена". Общият брой на участниците е 183-ма.
Състезателите ще покажат своите умения в шест направления – за най-добър млад готвач, най-добър млад сервитьор, най-добър млад хлебар-сладкар, най-добър млад барман, най-добър млад хотелиер и най-добър млад аниматор. Уменията на учениците ще бъдат оценявани от жури, като за всяка категория то е различно.
През тази година за първи път са осигурени награди за всички състезатели. Организатори на проявата са Министерството на образованието и Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство в страната.
Форумът беше официално открит от министъра на туризма Илин Димитров, който каза, че преди години е бил в журито на едно от националните състезания. Той посочи, че през тази година в надпреварата участват рекорден брой ученици. Пред децата министърът каза, че те са бъдещето на туризма и са много важни. Той допълни, че не трябва да забравяме, че без мотивирани и обучени служители няма качество. Според него е време да се започне да се говори за качество, развитие и устойчивост в туризма.

c