Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Хип-хоп фестивал с участието на Lil Pump се провежда във Варна

Хип-хоп фестивал се провежда днес във Варна. На него ще гостува американският изпълнител Lil Pump, съобщават от общината, които са организатори на събитието. Празникът е посветен на 50-годишнината от появяването на хип-хоп културата в България, казват още организаторите и припомнят, че в нея Варна има запазено място.
Lil Pump ще бъде кулминацията на вечерта. На концерта ще бъде представена част от най-новия му албум, трети поред, който излезе през март т.г. Популярният сред младежката публика музикант има съвместни песни с Малума и Кание Уест. Номиниран е за редица награди на МТВ и Билборд, сред които за „Най-добър млад артист“ и „Най-излъчвана песен“. Един от най-големите му хитове „Gucci Gang” достигна до номер 3 в Билборд Хот 100 и получи статут на пет пъти платинен сингъл, с над милиард и сто милиона гледания в YouTube, съобщават още организаторите.
Варненски изпълнители също ще се включат в проявата. На сцената ще излязат 100 кила, Dim4ou, Атанас Колев, DJ Dido D от „Гумени глави“, Секта, Ума и Дума, Madmatic, Явката ДЛГ, Виктория, Галина & Рая, KillaBee & Mista Future и млади таланти, изпълняващи рап, трап, R‘n‘B, бийтбокс. Ще има изпълнения и на възпитаници на пет от най-големите варненски школи по хип-хоп и брейкденс - The Center World, Creators, Connection Crew, Crazy Force, Artistix Crew. 
Празникът е в 19:00 ч. на Морска гара със свободен вход. Водеща на събитието ще бъде Надя. 
 

c