Неделя, 03 март 2024

03.03.2024

Последвайте ни

Разнообразна ще е програмата за Традиционния пролетен панаир в Търговище

Богата съпътстваща програма, с концерти във всяка от панаирните вечери на 244 Традиционен пролетен панаир (8-14 май), е подготвила Община Търговище. Това обяви на пресконференция днес кметът Дарин Димитров. 
„Постарахме се да направим една добра програма, в която да има за всекиго по нещо“, каза кметът. И през тази година официален партньор на панаира е фирма „Мебел Стил“, съобщи той. 
МузикаленПаркФест ще бъде открит на 8 май, на сцена „Борово око“, с концерт на Илия Луков. На 9 май, Ден на Европа, на сцената ще излезе Деси Добрева. 10 май е запазен за изява на местните състави, като концертът е под наслов „От Търговище за Търговище“. Папи Ханс очакваме на 11 май, а на 12 май, от 19:00 ч., ще пее Тони Димитрова. След нея, от 20:30 ч., на сцената излиза рапърът 100 KILA. Вечерният концерт на 13 май е посветен на Деня на Търговище, който тази година е в неделния, последен ден на панаира. Предпразнично ще се забавляваме със Стефан Вълдобрев и „Обичайните заподозрени“. Концертът е от 20.00 ч., а в 21.30 ч. ще има празнична заря.
Подготвя се и онлайн игра „Намери петлето“, която ще се състои на фейсбук страницата „Традиционен пролетен панаир Търговище“. За да се включат в нея, посетителите на панаира ще трябва да публикуват като коментар своя снимка до макета на знака на панаира – познатото на всички петле. Макетът е специално изработен и ще бъде разположен в различни точки на панаира в различните дни, каза секретарят на общината Христалина Халачева. В Деня на Търговище, 14 май, на жребиен принцип, ще бъдат определени победителите, които ще получат специални награди. 
Новост през тази година е Фермерският и занаятчийски пазар в Алеята на занаятите, който ще се състои от 9 до 13 май, обясни Халачева. „Записани за участие в него са общо 25 занаятчии и производители на мед, продукти от планински лимон, лавандула, мармалад, на био козметика, на бижута и аксесоари и други. Смятаме, че ще проведем едно успешно първо издание на подобен тип пазар“, разясни Халачева.
Очаква се седемчленна делегация от румънския град Търговище, с когото българската община е в партньорски отношения. 
Татяна Титкова от „Мебел Стил“ обяви, че и през тази година луксозен холов ъгъл ще получи един от посетителите на панаира, участвал в анкетата с по три тематични въпроса на фирмата и на Община Търговище. Гражданите трябва да отговорят на шестте въпроса, свързани с дейността на официалния партньор на панаира, както и да оценят съпътстващата културна програма. 
„По традиция ще подкрепим и инициативата „Бебе на панаира“, като осигурим матрачета за всички бебета, родени в дните от 8 до 14 май“, каза Титкова.
"Показваме, че община и бизнес могат да вървят заедно и нещата да се случват", каза Димитров и благодари на фирмите, които ще подкрепят програмата на Традиционния пролетен панаир в Търговище. 
Други 110 фирми са заявили участие в т.нар. Весел панаир - атракциони, люлки, въртележки за децата. 

c