Неделя, 19 май 2024

19.05.2024

Последвайте ни

Светла Иванова: СУ „Любен Каравелов“ е едно от най-развиващите се училища в област Добрич

Под наслова „Каравелов е Балик!“ започна подписка против предложението на РУО Добрич за преобразуването му в основно

Началникът на Регионалното управление по образование в Добрич Светлана Василева предлага в част от водещите общински средни училища в областния град да се закрие гимназиална степен. Това предвижда подготвения от нея проект на държавен план прием в област Добрич за учебната 2024-2025 година. Според него в СУ „Петко Р. Славейков“, СУ „Димитър Талев“ и СУ „Любен Каравелов“ следващата учебна година ще има нулев прием след седми клас, като от учебната 2028-2029 година трите учебни заведения бъдат преструктурирани в основни. Предстои план приемът да бъде разгледат от Областна комисия по заетост, която трябва да го одобри. 

РУО предлага нулев прием в VIII клас в три средни училища в Добрич и превръщането им в основни

За коментар на предложението потърсихме директора на СУ „Любен Каравелов“ Светла Иванова:
„Аз съм много изненадана, но предполагам, че всеки един директор на мое място би се изненадал, имайки предвид развитието и успеха на нашето училище. В последните осем години бих казала, че сме едно от най-развиващите се училища в област Добрич. Това е благодарение на колегите ни, на нашите ученици, благодарение на това, което постигаме“, каза Светла Иванова.

Тя припомни, че през декември СУ „Любен Каравелов“ бе поканено от министъра на образованието проф. Галин Цоков, заедно с 34 други иновативни училища, на среща в Техническия университет. „И това се дължи на успехите на нашите ученици, няма случайна покана. Затова предложението ме изненадва, но ние в момента разглеждаме какво да предприемем, защото всичко това, което правим, е в името на нашите ученици“, добави директорът.

Светла Иванова припомни, че СУ „Любен Каравелов“ е член на ИКТ Клъстер - Варна, тъй като бизнесът счете, че учебното заведение може да реализира много проекти като принадена стойност.

„Г-жа Василева като директор на РУО и представител на Министерството на образованието и науката представя мнение. Ние просто трябва да покажем кои сме и къде стоим в пространството“, подчерта директорът на едно от трите водещи средни училища в Добрич, предвидени да бъдат преобразувани в основни.

Отборът на СУ „Любен Каравелов“ в Добрич взе призови места в състезание по роботика

Ученици от СУ “Л. Каравелов” в Добрич поставиха благотворително пиесата “Приказка за синята поляна" 

Ученици от СУ „Любен Каравелов“ в Добрич с първо място на национална олимпиада по IT

Гости от три европейски държави бяха на посещение в СУ „Любен Каравелов“ в Добрич

Дни на отворени врати в СУ "Л. Каравелов" в Добрич потапят в света на технологиите

СУ „Л. Каравелов“ в Добрич е домакин на „Национална среща за обмяна на добри практики“

С 61 медала от Национално състезание се окичиха ученици от СУ "Л. Каравелов" в Добрич

В СУ „Любен Каравелов“ в Добрич откриха най-големия у нас STEM център (+снимки)

Под наслова „Каравелов е Балик!“ вчера започна подписка. Организаторите посочват: РУО Добрич иска да превърне Каравелов в Основно Училище и ученици от 8-12 клас да няма. Училището което изучи и продължава да изучава поколения българи! Училището което последните години прослави Добрич със своите призови места в националните олимпиади по информационни технологии. Това е просто недопустимо! Нека заедно се противопоставим на това безумие и подкрепим Каравелов! Каравелов е Балик! За да го има Каравелов!“ 

c