Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Георги Минков спечели конкурса за управител на “Градски транспорт Добрич” ЕООД

Той беше единственият кандидат за поста

Георги Василев Минков спечели конкурса за управител на “Градски транспорт Добрич” ЕООД. Това става ясно от протокола на комисията, която го проведе. 

Процедурата за провеждане на конкурса бе открита с решение на Общинския съвет. В обявения срок документи за участие подаде само един кандидат - Георги Василев Минков. След като премина успешно трите етапа – по документи, представяне на бизнес програма и събеседване, комисията определи Минков за спечелил конкурса. Тя  предлага на кмета да внесе в Общинския съвет предложение за избора на Минков.

Конкурсът за управител на „Градски транспорт Добрич“ ЕООД се провежда повторно, след като през януари Общинският съвет не прие докладната записка за одобряване предложението на конкурсната комисия за избор на Катя Петкова. Резултатът от конкурса бе обявен на 23 януари 2024 година, което е три месеца след като комисията е излязла с решение – 26 октомври 2023 година. Тогава Георги Минков бе класиран на второ място на конкурса.

Междувременно Катя Петкова бе назначена да изпълнява временно длъжността да избора на нов управител и встъпването му в длъжност.

 

c