Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Специализирана болница за рехабилитицаия „Медика-Албена“ ЕООД приема пациенти по НЗОК и НОИ

СБР „Медика-Албена“ е разположена в сърцето на ваканционно селище „Албена“, само на 300 метра от брега на морето. Болницата разполага с леглова база, която предлага уют и удобство на пациентите си. Капацитетът на лечебното заведение, реновирано през 2018г., е 29 легла за пациенти по РЗОК и 60 легла за пациенти по НОИ. Стаите са оборудвани с по две легла, собствен санитарен възел, климатик и телевизия. Наличието на новата модерна топла връзка с Flamingo Grand Hotel & SPA 5*, както и връзката с хотел „Добруджа“, осигуряват възможност за съчетаване на предоставяните услуги по профилактика и рехабилитация с настаняване във висококатегориен хотел, както и достъп до покрит топъл минерален басейн с полуолимпийски размери.

За пациентите на СБР се грижи екип от опитни специалисти. Лечебните процедури се извършват чрез съвременен медицински и холистичен подход с използване на натуралните природни ресурси на комплекса. СБР „Медика-Албена“ работи с пациенти на свободен прием – за предоставяне на комплексна здравна услуга, с пациенти по програмата за профилактика и рехабилитация на Националния осигурителен институт, или такива по клинични пътеки на Националната здравноосигурителна каса. 

При прием по РЗОК/НЗОК пациентите са със запазени възможности за движение и самообслужване, по следните клинични пътеки:

· 258 - Физикална тeрапия и рехабилитация при родова травма на централна нервна система

· 259 - Физикална тeрапия и рехабилитация при родова травма на периферна нервна система

· 260 - Физикална тeрапия и рехабилитация при детска церебрална парализа

· 261 - Физикална тeрапия и рехабилитация при първични мускулни увреждания и спинална мускулна атрофия

· 262 - Физикална тeрапия и рехабилитация на болести на централна нервна система

· 263 - Физикална терапия и рехабилитация при болести на периферна нервна система

· 265 - Физикална терапия и рехабилитация при болести на опорно-двигателен апарат

Програмите на лечебното заведение, включващи съчетаването на наличните природни ресурси с експертизата на медицинския и рехабилитационен персонал, водят до:

· Регенериране и усилване на имунната и сърдечно-съдовата система

· Подобряване на метаболизма

· Понижаване на кръвното налягане и подпомагане на работата на сърцето

· Противовъзпалителен ефект

· Лечение на болести на опорно-двигателния апарат

За да бъде рентабилно функционирането на СБР „Медика-Албена“ е необходимо увеличение както на броя легла по РЗОК, така и на тези по НОИ, като за целта може да се използва сградата в съседство - сектор С, прилежащ на хотел „Добруджа“.

От ключово значение е необходимостта от актуализация на потребителската такса на постъпващите пациенти, както и преразглеждане и актуализиране на цената на клинични пътеки по РЗОК и цените на процедури и допълнителни услуги по НОИ.

Изключително отчетлив е кадровият проблем. Необходими са още добри специалисти, с които да се осигури нормалното протичане на работния процес, както и с цел още по-добра потребителска удовлетвореност и позициониране на пазара.

c