Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

Силвия Кацарова подкрепи Йорданка Костадинова от ПП-ДБ за кмет на родния й Добрич (ВИДЕО)

Силвия Кацарова и дъщеря й Теди дойдоха в Добрич, за да подкрепят кандидатите за кмет и общински съветници от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

„За мен е огромна радост да бъда тук, в родния си град, не само на концерти, а на една такава хубава, топла среща с гражданите на този прекрасен град“, каза една от най-популярните български поп певици.

Пред препълнената зала „Нели Божкова“ Силвия Кацарова представи автобиографичната си книга „Мой сън …“ С присъстващите сподели спомени за детските си години в Добрич, спомена от красивия роден град с огромния площад, за заводите „Родопа“ и „Добрич“.

„Аз още помня своята учителка в първи клас Минка Стоянова, влюбени бяхме в нея. Това, което ние получихме като възпитание и образование, аз съм щастлива от това, което съм преживяла. Смятайки откъде съм тръгнала, едно момиче само да се пребори, да стигне до София, да кандидатства в Консерватория. Бях приета от раз. Просто съдбата протече така, както го видях в съня“, сподели певицата.

Тя бе любопитна какъв е най-големият проблем на родния й град.

„Обезлюдяването. През последните 10 години община Добрич е намаляла с 18 000 души, което е средно пет души на ден. За мен един успял кмет е този, който в рамките на своя мандат успее да задържи гражданите, които е поел, а защо не да ги увеличи. Това е успехът на един кмет. Защото, ако той положи усилия да има един добър стандарт на живот, добри условия, жителите на Добрич няма да бягат в по-големия град. Защото в Добрич има детски градини, ясли, за които не трябва да чакаш и да търсиш някакви вратички. Има добри условия на живот, спокойствие. Мъничко трябва, да се облагородят два парка, за да има къде и крайните квартали да си почиват, да се разхождат, да се разхождат майките с малките деца. Вярно, центърът е голям проблем, но сме на път да го решим. Защото гражданите на Добрич споделят: „срам ни е, когато някой дойде на гости“, сподели Йорданка Костадинова. „Проблеми има много в Добрич, но, когато някой вложи сърце и душа да го направи, нещата ще се случат“, категорична беше тя.

„Когато политиците и гражданите се хванат ръка за ръка и тръгнат в правилната посока, нещата се случват. Така че залагаме на управление заедно с гражданите“, посочи още кандидатът за кмет на Добрич от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.

„Искам да пожелая още веднъж на г-жа Костадинова да бъде много борбена, да има още много нови идеи за града. Това, че е постигнала този толкова голям успех. Вие нямате представа колко трудно се събират пари, защото ние пеем по благотворителни и е наистина много трудно. Това е огромен успех, огромен. Смятам, че такива млади хора са много нужни на България, да ни изведат напред. Имаме нужда от тях, от тяхната енергия“, сподели Силвия Кацарова.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

c